Aktualitets­symposiet 2012: Pussy Riot – russisk ytringsfrihets ansikt utad

Velkommen til foredrag om ytringsfrihet i Russland! De siste månedene har omverdenen fått øynene opp for hva som foregår i vårt naboland Russland. Medlemmene i punkrock-gruppa Pussy Riot har nærmest blitt et symbol på en ytringsfrihet i full revers. Hva kan denne økte oppmerksomheten mot punkrockerne gjøre for russisk ytringsfrihet og den gjengse russers rettigheter?
Torsdag den 25.oktober kommer Aage Borchgrevink fra Den Norske Helsingforskomite for å diskutere rundt dette temaet. I tillegg til stillingen som rådgiver i Helsingforskomiteen er han også litteraturviter og kritiker, og har hovedsakelig områdekunnskap knyttet til Russland/Tsjetsjenia og Georgia.  Til sist er han også styremedlem i Norske PEN som er del av International PEN – verdens største skribent – og ytringsfrihetsorganisasjon.
Velkommen innom for faglig påfyll om et tema som gjør seg stadig mer relevant hos vår nabo i øst!
Tid: Torsdag 25.oktober klokken 14.15
Sted: Auditorium 2, Eilert Sundts hus (blokk A)
Vi serverer: Pizza og brus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>