alu

Besøk av Kommunal- og moderniseringsdepartementet

1

Av: Betina Slagnes

Torsdag 5. februar inviterte ALU Kommunal- og Moderniseringsdepartementet til Blindern for å holde foredrag. Det var rekordmange påmeldte på arrangementet og oppmøtet var godt. Kanskje var det fordi arrangementet handlet om et populært tema: internasjonal karriere. KMD skulle nemlig snakke om hvilke internasjonale muligheter man kan ha i fagdepartementene.

Totalt fire representanter fra KMD var på plass for å informere SV-studentene. Alle hadde selv utdanning fra UiO – to hadde bachelorgrad og en hadde master i statsvitenskap, og en hadde studert både markedsføring og HF-fag, og var nå internasjonal koordinator i KMD.

I foredraget ble det snakket om hvordan en typisk arbeidsdag kunne se ut for dem. Det kunne være alt fra å ta seg av en hastesak i mediene, til å være på Stortinget (dog uten å kunne si noe) eller delta på internasjonale møter. Mye av arbeidet gikk også med på større eller mindre prosjekter. Det ble i tillegg lagt vekt på det sosiale i KMD, og at dette var en trivelig arbeidsplass.

Den internasjonale koordinatoren utnyttet også anledningen til å gjøre reklame for et jobbtilbud for studentene. Det var nok ikke alle som hadde forestilt seg å få en slik mulighet av å gå på et foredrag. Det viser nok en gang at det finnes mange alternative veier frem til arbeidsmarkedet, og mulighetene er mange når en er en aktiv og engasjert student!

Til slutt fikk vi mange gode råd om do’s and dont’s under studiene og jobbsøkerprosessen. En av foredragsholderne arbeidet i HR-avdelingen og ga verdifulle tips. Dette ble tatt godt i mot av de oppmøtte og spørsmålene i etterkant var ikke få.

 

1959399_10155153824905175_506838654491745280_n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>