Foto: ALU

Besøk fra Finansdepartementet

Første ALU-arrangement denne høsten gikk av stabelen tirsdag 20. september.

Bakgrunnen for arrangementet var at Finansdepartementet trenger statsvitere og tok kontakt med ALU for å målrette sitt budskap: Finansdepartementet søker statsvitere, som ofte markerer seg med mye kunnskap om politiske prosesser, god problemforståelse og analytiske egenskaper.

Særlig Finansavdelingen er relevant for statsvitere, og de ansetter gjerne nyutdannede! Finansavdelingens arbeid beskrives slik: «Finansavdelingen samordner regjeringens arbeid med statsbudsjettet og forbereder avgjørelser i regjeringen. Statsrådene legger som hovedregel fram alle viktige saker for regjeringen, mens finansavdelingen vurderer disse forslagene og gir faglige råd til finansministeren. Vi bidrar til at økonomiske konsekvenser av forslag er belyst når regjeringen fatter vedtak om statsbudsjettet, lovendringer og ny politikk. Vi har et sterkt fagmiljø og arbeider med dagsaktuelle saker av stor betydning for samfunnet.»

Dagen etter bedriftspresentasjonen holdt Finansdepartementet speed-intervjuer med et knippe studenter fra masterprogrammet i statsvitenskap, valgt ut på bakgrunn av CV og karakterutskrift. I intervjuene ble det lagt vekt på caseløsning og fagkunnskap. Speed-intervjuet ble i etterkant omtalt som veldig nyttig, spennende og utfordrende. En deltaker beskriver det slik: ”Jeg følte jeg at jeg fikk en større forståelse for hva statsvitere kan brukes til, og jeg er veldig glad for intervju-erfaringen før jeg begynner å søke jobber”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>