manedens_farge

Månedens statsviter august: Thomas Wrigglesworth

Bilde av Thomas W     Av: Mette Hatten 

Navn: Thomas Wrigglesworth

Alder: 40 år

Bor: Oslo (født i Bergen, halvt engelsk)

Arbeidsplass: Seniorrådgiver i Barneombudet 

Utdannelse: Cand. Mag. fra UiB med mellomfag i Sammenlignende politikk og MA i Contemporary European Studies fra Universitetet i Bath (Euromastersprogrammet)

Tidligere: Trainee i Europakommisjonen i Brussel, Trainee i Europarådet i Strasbourg,  Informasjonskonsulent i Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

 

Hvorfor valgte du å studere emner innen statsvitenskap? Hvilken fagkombinasjoner valgte du og hvorfor?

Som student ble jeg veldig interessert i sammenhengene og prosessene rundt politikk, kommunikasjon og samfunn. Altså hvordan blir forskjellige grupper enige om hvordan vi skal ha det sammen? Det betyr å se på hvordan en får makt ved å se på de som har makt, de som vil ha makt og slik prøve å identifisere gode (og dårlige) virkemidler for å oppnå endringer. Jeg søkte derfor fagene som kunne gi meg noe her, og har i tillegg til Sammenlignende politikk både historie og sosialantropologi i fagkretsen fra Cand. Mag.-tiden. Siden tok jeg en master i Europastudier som bygde videre på nettopp dette.

 

Hva jobber du med nå og føler du at studiet ditt har vært relevant for din nåværende jobb? Hvorfor/hvorfor ikke? 

Jeg jobber i dag som rådgiver for barneombudet. Jeg synes selv at jeg får bruk for veldig mye av det jeg har studert. Jeg er heldig som har fått være med å prege hvordan barneombudet jobber i åtte år nå. Hos barneombudet er jeg ansvarlig for kontorets arbeid med barn og unges medvirkning og deltakelse. Det henger tett sammen med mitt studievalg. For hvordan skal barn og unge som gruppe få tilgang på makt. Det er et spennende fagfelt for enhver statsviter – selv om mange nok ikke har tenkt over det. Her er det mange paralleller å trekke til politiske teorier fra statsvitenskapen.

Hos barneombudet får jeg mulighet til delta i å utvide demokratiet, ved å både samle informasjon fra barn og unge, og påvirke politikere og myndigheter. I tillegg har jeg helt konkret ledet arbeidet med å senke stemmeretten til 16-år ved kommune- og fylkestingsvalg. I 2015 gjennomføres det andre forsøket med stemmerett for 16-åringer, som et direkte resultat av dette arbeidet.

Med statsvitenskap i bagasjen ser man også noen viktige sammenhenger i arbeidet som foregår i grenselandet politikk, påvirkning og myndighetskontakt som jeg har fått stor nytte av. Ved siden av å jobbe konkret med medvirkning, jobber jeg med mye som henger sammen med statsvitenskap; myndighetskontakt, høringssvar, generelt påvirkningsarbeid, presse- og medier, og krisekommunikasjon for å nevne noe. Jeg er privilegert som får delta i en rekke viktige prosesser både på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

 

Hva tror du er grunnen til at du lyktes så godt i karrieren din?

Jeg er litt potet. Litt god på mye. Det at jeg har en variert bakgrunn gjør nok at jeg er flink til å se sammenhenger og til å hente ned det viktigste. Studiene mine har vært til stor hjelp her.  I tillegg jobber jeg et sted der jeg stadig lærer nye ting, som jeg på en måte plasserer sammen med statsvitenskapen. Det hjelper nok veldig.

 

Hvor håper og tror du at du er karrieremessig om 10 år?

Jeg brenner for å få frem deltakelse fra publikum i politiske prosesser. Jeg tror og håper at jeg kommer til å jobbe med å utvikle og utvide demokratiet ytterligere. Her er det mye spennende som kommer til å skje. Myndighetene må bli mye flinkere til å hente og systematisere innspill utenfra – både på makro- og mikronivå. Her vil jeg gjerne bidra.

 

Har du noen tips og råd til andre som har valgt studier innen statsvitenskap?

Da de fleste av mine studievenner valgte hovedfag/ mastergrad fant jeg ut at jeg ville ta en litt annen vei. Jeg var litt redd for å bli sittende stille med en masteroppgave på en lesesal i 2-4-år, derfor bestemte jeg meg for å ta en internasjonal master som varte i 12 måneder, og deretter søke meg mot erfaring. Det lyktes jeg ganske godt med. Etter traineestillinger i Brussel og i Strasbourg var jeg plutselig mer attraktiv for arbeidsgivere. Mitt råd må være å se på alle muligheter for å nå målet sitt. Bidra i prosjekter som kan være nyttige for fremtidige arbeidsgivere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>