manedens_farge-672x372

Månedens statsviter september: Erik Lundesgaard

Av Erling Johan Kvalø
28866618305_0a795a71ba_k (1)
Statsviteren Erik Lundesgaard har tatt bachelor-og mastergraden sin ved UiO, og med forskjellige fagkombinasjoner og personlige interesser endte han med å skrive masteroppgave om grunnlovsendringer. Men veien fra lesesalen til hans nåværende jobb hadde ingen direkte sammenheng. Les mer for å finne ut hvordan Erik endte opp i kommunikasjonsbransjen.

Navn: Erik Lundesgaard
Alder: 37
Bosted: Oslo
Utdanning: Bachelor og master i statsvitenskap, med tysk og litteraturvitenskap som mellomfag.
Nåværende stilling: Kommunikasjonssjef i Eiendom Norge

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?
Det er to grunner til det. For det første var jeg fra videregående interessert i samfunn og politikk; jeg var ikke partipolitisk engasjert på det tidspunktet, men fulgte veldig godt med. For det andre var min mor statsviter, og eplet faller ikke langt fra stammen, som de sier. Jeg begynte faktisk å studere rett etter videregående.

Deltok du i organisasjonslivet på Blindern?

Jeg har mellomfag i litteraturvitenskap og tysk, så jeg har vært innom HF også. Jeg var med i Studentersamfunnet som debattleder, arrangerte forfatteraften på bokkaféen og skrev i både Filologen på HF og Samfunnsviteren på SV.

Hvilken fagkombinasjon valgte du og hva skrev du masteroppgave om?

Jeg var mest interessert i politisk teori, og det var der jeg tok mine hovedfagskurs. Det var rekordmange forslag til grunnlovsendringer i perioden mellom 2005 og 2009 og jeg valgte derfor å ta for meg de forskjellige forslagene som skulle behandles i den perioden. Det var mange som mente vi burde kaste hele greia på båten og lage en helt ny grunnlov – jeg konkluderte med at vi burde beholde den slik den er.

Hvordan var din vei fra lesesalen til din nåværende jobb?
Det er ingen direkte sammenheng mellom der jeg er nå og statsvitenskapsstudiet, akkurat det er litt tilfeldig. Jeg har skrevet for en rekke aviser og tidsskrifter og hatt mitt eget foretak hvor jeg har drevet PR- og skribentvirksomhet. Jeg var en periode folkevalgt, noe som gjorde meg interessert i boligpolitikk. I desember 2011 starter jeg noe som heter Iglo forum for boligpolitikk hvor vi i februar 2012 arrangerte en stor boligpolitisk konferanse, dette førte meg til slutt inn i den jobben jeg besitter nå.

Hvordan bruker du din kunnskap fra statsvitenskap i din nåværende stilling?
Vi utgir Eiendom Norges boligprisstatistikk som benyttes av alle makromiljøer i Norge. Jeg hadde hatt problemer med det kommunikative ved statistikken dersom jeg ikke hadde hatt metode- og statistikk-kurset på masterprogrammet. Senest hadde vi en sak hvor vi foretok noen metodiske endringer vi ikke kommuniserte tydelig nok, da måtte jeg gå gjennom det tekniske ved statistikken slik at det lot seg gjøre å kommunisere det på en lettfattelig måte. Min statsvitenskapelige bakgrunn har gitt meg en fordel hva gjelder å tolke og kommunisere statistikk.
Vi jobber også med en rekke saker som er relatert til boligmarkedet, i enkelte tilfeller kan dette innebære overføring av beslutningsmyndighet fra et departement til en etat. Dette er prosesser jeg har lært å analysere gjennom å studere statsvitenskap, som jeg drar nytte av i min nåværende jobb.

Har du noen tips og råd for hvordan man kan lykkes i arbeidslivet etter studiene?
Jeg har nok ikke hatt en strømlinjeformet karriere. Mitt råd er å ikke tenke så mye på karriere og heller befatte seg med deg man synes er interessant: ingen strategi er også en strategi. Det er alltid en fordel å skrive ting. Jo mer man skriver jo bedre skriver man jo. Og slik som media er i dag er det åpent for freelancing. Det betaler seg ikke all verden men det kan være en ekstremt nyttig erfaring og et fint springbrett til andre ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>