manedens_farge

Månedens statsviter april: Jon Fitje Hoffmann

image002         Av: Marlene Huse Renø

Navn: Jon Fitje Hoffmann
Født: 1961
Fra: Opprinneleg frå Sandane i Sogn og Fjordane
Utdannelse: Cand. Polit. (hovudfag statsvitenskap, grunnfag historie og sosiologi)
Tidligere arbeidsplasser: Den norske Atlanterhavskomite (2 år) Forsvarsdepartementet (sikkerhetspolitisk avdeling, 7 år)
Nåværende arbeidsplass: Politiets sikkerhetstjeneste – PST – (sidan 2001)

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?

– Har alltid vore interessert i politikk generelt og sikkerhets- og utanrikspolitiske spørsmål spesielt.

Hva jobber du med nå? Føler du at studiet statsvitenskap har vært relevant for din nåværende jobb?

– Eg jobbar med strategiske analyser av truslar mot Norge og norske interesser. Statsvitenskap er veldig relevant for denne jobben. Det er også mange analytikarar i PST som er utdanna statsvitarar.

Har du noen tips og råd til andre som har valgt studiet statsvitenskap?

– Det er vanskeleg å velge utdanning for å få ein bestemt jobb. Skal du klare å gjennomføre ein lang utdanning bør du studere det du er nysgjerrig på og interessert i. Krav til kvalifikasjonar i arbeidslivet endrar seg over tid, og flinke folk vil det alltid vere behov for. Med andre ord; studer det du har lyst til og er motivert for. Då vil også resultatet bli best.

Hvordan var overgangen fra studier til jobb?

– Det er stor forskjell på å ha fridomen som student, og det å møte på sin fyrste jobb. Særleg når ein får familie og born omtrent samstundes. Men eg synes overgangen gjekk greitt, eg var klar for å gjere noko anna enn å sitje på lesesalen.

Hvilke andre jobber har du hatt der du føler at dine studier i statsvitenskap har vært nyttige? 

– Eg var i nokre år timelærar på UiO, i forskingsmetode og statistikk. Denne kunnskapen er veldig nyttig i dei fleste jobbar, men også som kritisk samfunnsborgar. I mine jobbar i Atlanterhavskomiteen og i Forsvarsdepartementet var statsvitenskap den optimale faglege bakgrunnen.

Hva mener du er statsviteres styrke? 

– Den største styrken er etter mitt syn å vere ein god analytiker. Det vil seie å kunne identifisere, vurdere og formidle ein problemstilling, og eventuelt tilrå mogelege løysingar. Det å kunne skrive godt er difor heilt essensielt, det bør vere ein statsviter sin styrke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>