manedens_farge-672x372

MÅNEDENS STATSVITER MAI: GRO TARANRØD

Foto: Privat

Av: Kaja-Elisabeth Dypvik

Med en masteroppgave om integrering av flyktninger, solide kunnskaper om offentlig politikk og administrasjon, samt deltidsjobb og verv ved siden av studiene, landet Gro jobben som førstekonsulent ved seksjon for utlendingsforvaltning i Oslo politidistrikt.

Les om hennes tanker rundt valg av studier og veien inn i arbeidslivet.

 

Navn: Gro Taranrød
Alder: 26 år
Bosted: Oslo
Utdanning: Årsenhet utviklingsstudier ved HiOA,
bachelor i offentlig administrasjon og ledelse ved UiO,
master i statsvitenskap ved UiO
Nåværende stilling: Førstekonsulent ved seksjon
for utlendingsforvaltning i Oslo politidistrikt

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?
Etter en bachelor i administrasjon og ledelse på Blindern, der jeg tok fordypning i statsvitenskap, ble det naturlig å gå videre med master. Statsvitenskap valgte jeg fordi det er en allsidig utdannelse med mange jobbmuligheter.

Hvilken fagkombinasjon valgte du og hva skrev du masteroppgave om?
Jeg tok fordypning i offentlig politikk og administrasjon (OPA). Jeg valgte tidlig å skrive om integrering av flyktninger, og skrev derfor et par hjemmeoppgaver med samme tema, før jeg begynte med masteroppgaven. Der skrev jeg om iverksetting av offentlig politikk, og undersøkte hvorfor to sammenlignbare kommuner oppnådde så ulike resultater i introduksjonsprogrammet for flyktninger. Jeg hadde lesesalplass og deltidsjobb som forskningsassistent på Fafo det året jeg skrev masteroppgaven. Arbeidsoppgavene der var knyttet til et pågående forskningsprosjekt om nettopp introduksjonsprogrammet – det var veldig motiverende.

Hvordan var din vei fra lesesalen til din nåværende jobb?
En kombinasjon av tilfeldigheter og tidligere arbeidserfaringer. Ulike deltidsjobber og god innsats på studiet er alltid positivt. Min nåværende jobb søkte jeg på i februar siste semester, så det kan lønne seg å være tidlig ute, samt legge litt arbeid i søknaden.

Hvordan bruker du din kunnskap fra statsvitenskap i din nåværende stilling?
Jeg opplever at kunnskapen jeg har fått om offentlig forvaltning gjennom studiene er en fordel. I tillegg har mye skrivetrening og selvstendig jobbing kommet til nytte. Jeg valgte bevisst å skrive masteroppgaven innen utlendingsfeltet, som jeg spesielt fikk bruk for da jeg søkte jobb innenfor samme felt.

Har du noen tips og råd for hvordan man kan lykkes i arbeidslivet etter studiene?
Kombiner studiene med deltidsjobb og/eller verv, og vis til arbeidsgiver hvordan det du har lært fra studiene og fra tidligere arbeidserfaringer er relevant for jobben du søker på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>