manedens_farge

Månedens statsviter mai: Jarle Roheim Håkonsen

11101017_10155559617540007_1291628397_n      Av: Mia Haave

 

Navn: Jarle Roheim Håkonsen
Alder: 45 år
Fra: Skien, bor i Oslo
Utdannelse: Hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo
Arbeidsplass: NRK

Jarle Roheim Håkonsen ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo i 1996 med hovedfag i statsvitenskap i bagasjen. I flere år har vi sett ham på NRK Nyheter, og denne måneden har ALU intervjuet ham for å høre om hans vei fra Institutt for statsvitenskap til sin spennende jobb som politisk journalist i NRK.

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?

– Opprinnelig ville jeg bli diplomat, og til det er statsvitenskapsstudiet egnet. Etter hvert skjønte jeg at jeg kunne gjøre mye av det samme som journalist, bare med mye større frihet. Da jeg startet i NRK fikk jeg høre at mange av de samme mulighetene for reise og påvirkning som finnes i diplomatyrket, også fantes i en journalistkarriere her.

Hvilken fagkombinasjon valgte du og hvorfor?

– Jeg tok hovedfag i statsvitenskap og valgte spansk i tillegg fordi jeg hadde engasjement for Latin-Amerika. Hovedoppgaven min handlet om spansk føderalisme. Jeg tok også fag i sosialantropologi, men dette var et mer tilfeldig valg.

Føler du at statsvitenskapsstudiet har vært relevant for din nåværende jobb?

– Som politisk journalist, som jeg nå er, er det opplagt nyttig med statsvitenskap. Også som utenriksjournalist er det nyttig å raskt kunne gå over mye stoff og å kunne sette det i system. Jeg merker spesielt hvordan det har vært nyttig å ha bakgrunn fra statsvitenskap når jeg dekker valg i utlandet.

Hvordan har veien til din nåværende jobb vært?

– Kort og konsis: Jeg startet som sommervikar i NRK, og har arbeidet der helt siden jeg var ferdig med studiene i 1996.

Hvor håper og tror du at du er karrieremessig om 10 år?

– Jeg ser nok for meg å ha en annen stilling om ti år, men kanskje fortsatt i NRK. Det er mye varierende å foreta seg innenfor denne institusjonen.

Hva tror du er grunnen til at du har lyktes så godt i karrieren din?

– Viljen til å fortsette å lære, også på arbeidsplassen, samt viljen til å yte maks på det nivået du til enhver tid befinner deg på. Disse egenskapene øker sannsynligheten for suksess i karrieren.

Har du noen tips og råd til andre som har valgt studiet statsvitenskap?

– Jeg tipser dagens statsvitenskapsstudenter til å lære seg språk. Spesielt hvis man ønsker å arbeide med utlandet eller med utlendinger. Dette gjør det morsommere på jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>