manedens_farge-672x372

Månedens statsviter mars

Av Espen Løvberg og Ingeborg Nyrud
Bilde1
Mats Furulund har bachelor i offentlig administrasjon og ledelse med fordypning i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. I dag jobber han som Head of Operations i rekrutteringsbyrået Academic Work. Deltidsjobber ved siden av studiene og klare ambisjoner hjalp Mats fra lesesalen til arbeidslivet. Les mer om hvordan han endte opp der!

Navn: Mats Furulund
Bosted: Oslo
Utdanning: Bachelor i Offentlig administrasjon og ledelse, fordypning statsvitenskap, fra UiO
Nåværende stillinger: Head of Operations i Academic Work Norge

5 KJAPPE SPØRSMÅL

Hadde du relevant organisasjonsarbeid som student?
Nei, kun to jobber og studiet.

Hadde du relevant deltidsjobb som student?
Hadde to jobber, men ikke direkte relevant til statsvitenskap. Mest relevant var jobben som rekrutteringsassistent i Academic Work.  

Var du på utveksling under studietiden?
Nei

Hvordan disponerte du tiden din som student?
Var med på det som var av forelesinger stort sett, og jobbet den tiden jeg ikke var på skolen. Satt en tydelig kalender og plan gjennom hele semesteret for å holde tempo oppe på studiet. Ingen skippertak nødvendig.

Et helt konkret tips for å realisere drømmejobben?
Finn ut hva du har lyst til å gjøre, fremfor hva du har lyst til å bli/ hvilken jobbtittel du vil ha. Vær åpen for alle muligheter og jobb hardt hvis du har en jobb ved siden av studiene – vær på jobb når du er på jobb og studer når du skal studere.

4 LENGRE SPØRSMÅL

Hvorfor falt valget på statsvitenskap?
Statsvitenskap var en del av bacheloren i offentlig administrasjon & ledelse. Jeg fordypet meg i det fordi jeg var og er nysgjerrig på hvordan samfunnet fungerer, hvilke mekanismer og prinsipper som påvirker hverandre i forhold til politikk og ideologi. Jeg mener at uansett hvilket yrke du retter deg inn mot er det viktig at man i det minste har grunnleggende kunnskap om hvordan staten er bygd opp og fungerer. Jo mer statsvitenskap jeg hadde, jo mer interessert ble jeg og bestemte meg derfor ganske raskt for hvilken fordypning jeg ville ta. Når det er sagt var jeg veldig klar for å starte på heltid i arbeidslivet, og hadde en veldig spennende jobb i Academic Work å gå til. Jeg bestemte meg for å satse der, hvilket jeg er veldig glad for i dag. Hadde det ikke vært for dette kan det godt hende jeg hadde vurdert en master.

Hva skrev du om i din bachelor/masteroppgave? Var det noen sammenheng mellom disse?
Jeg skrev bacheloroppgave om trepartsforholdet mellom stat, fagforening og arbeidsgiverorganisasjon. Oppgaven dreide seg om hvorvidt styrkeforholdet endrer seg avhengig av hvilke partier som er i regjering/ opposisjon.   
 
Hvordan endte du opp i din nåværende jobb?
Jeg ble anbefalt av en kamerat som jobbet i Academic Work om å søke deltidsjobb som rekrutteringsassistent der. Fra deltidsjobb under studiet fikk jeg fast jobb som rekrutterer etter endt studie i 2009, og har videre fått mulighet til å jobbe som teamleder og med arbeidsrett, før jeg i 2011 startet i min nåværende stilling som ansvarlig for rekrutteringsfeltet i Academic Work Norge.

Er statsvitenskap relevant i din nåværende jobb? Bruker du faget i praksis?
Jeg vil si det er relevant for å forstå hvordan politikken påvirker bransjen og dets rammebetingelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>