manedens_farge

Månedens statsviter mars: Anders Sømme Hammer

Anders Sømme Hammer Irak

Av: Marlene Huse Renø

Bildet er tatt i Irak i forbindelse med en dokumentar Sømme Hammer arbeider med for tiden.

 

 

 

 

Navn: Anders Sømme Hammer
Født: 1977
Fra: Tønsberg
Utdannelse: Master of Philosophy in Peace and Conflict Studies (PECOS), Institutt for Statsvitenskap, Universitetet i Oslo. Journalistutdanning fra Høgskolen i Oslo. Mellomfag i statsvitenskap og grunnfag i utviklingsstudier.
Tidligere arbeidsplasser: Dagsavisen, jazzklubben Blå, Natur og Ungdom
Nåværende arbeidsplass: Frilansjournalist, arbeider med reportasjer og dokumentarer om konflikter

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?

– Jeg hadde tatt journalistutdanning som stort sett gikk ut på å leke journalist. Jeg ville lære mer om politikk og samfunn og ønsket mer akademisk motstand. Kursene ved institutt for statsvitenskap er vel de mest nyttige jeg tok i studietiden.

Hva jobber du med nå? Føler du at studiet statsvitenskap har vært relevant for din nåværende jobb?

– Jeg arbeider med bøker, lager TV-dokumentarer og skriver artikler om konflikter. Statsvitenskapen gjorde at jeg følte meg litt mindre dum da jeg var nyhetsjournalist i Oslo og skrev om nye temaer nesten hver dag. Jeg visste relativt tidlig at jeg ville dekke konflikter som journalist. PECOS-studiene ble to fine år med fordypning og stor frihet til å lese mer om det jeg var mest interessert i. Jeg skrev masteroppgave om private sikkerhetsselskapers rolle i konflikter. Da leste jeg mye teori om moderne krigføring som er det jeg i praksis har arbeidet videre med å dekke.

Har du noen tips og råd til andre som har valgt studiet statsvitenskap?

– Studer og arbeid med det som interesserer deg.

Hvordan var overgangen fra studier til jobb?

– Jeg arbeidet kvelder og helger som journalist mens jeg studerte, så det ble en myk overgang.

Hva mener du er statsviteres styrke?

– Jeg likte veldig godt motstanden vi ga hverandre i seminargruppene. Mange av seminarlederne var mye mer kritiske enn jeg var vant til i journalistikken der idealet som oftest er å produsere noe som er bra nok, istedenfor best mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>