manedens_farge

Månedens statsviter mars: Vegar Wikhammer Heir

Vegar

Månedens statsviter for mars er Vegar Wikhammer Heir som jobber med forretningsutvikling i Telenor Group. Han har en bachelor i samfunnsvitenskap fra NTNU, Master i International Public Policy fra University College London og Master i statsvitenskap fra UiO. Heir er opprinnelig fra Levanger i Nord-Trøndelag, men er nå bosatt i Oslo. Heir har en variert arbeidsbakgrunn, med alt fra slakterimedarbeider til semainarleder å vise til på CVn.

Heir startet i Telenor som Glabal Trainee i 2009, som er et 18 måneders internasjonalt traineeprogram hvor man får mulighet til å prøve seg i forskjellige stillinger. Her jobbet han blant annet et halvt år i Grameephone, Bangladesh, og opparbeidet seg på denne måten viktig internasjonal erfaring.  Etter traineeprogrammet har Heir jobbet med strategi og forretningsutvikling på ulike områder, med base i Oslo, men med internasjonale markeder. For tiden jobber han med mobile finansielle tjenester og strategi for mobil betaling.

”Bakrgunnen som statsviter har overrasket mange av mine kolleger, men det åpner flere dører enn det stenger. Evnen til å strukturere problemer og utfordre på en annen måte enn teknologer og økonomer har gitt meg muligheter”, sier Heir.

Heir valgte å studere statsvitenskap på grunn av en stor interesse for samfunn og politikk. ”Økonomiske maktstrukturer som har ligget til grunn for politikken som føres på ulike områder har fascinert meg”, sier han. Derfor valgte han en emnekombinasjon med fokus på politisk økonomi. Han legger også til at ” manglende forståelse for dette området både innenfor tradisjonelle politiske og økonomiske kretser har fått store samfunnskonsekvenser – og det ble ekstra aktuelt opp mot finanskrisen i 2007-2008, mens jeg studerte.”

Heir vil råde studenter til å tenke utradisjonelt på karriere. Han mener at statsvitenskap er en veldig anvendelig utdanning, men at man må være villig til å jobbe med ting som ikke nødvendigvis bygger direkte på fagene fra studiene. ” Tenk på hvilke daglige oppgaver du har lyst til å jobbe med og hvordan type ledere du ønsker å ha – heller enn å fokusere smalt mot en spesiell bistandsorganisasjon eller et departement”, sier han. Dessuten legger han også ikke overraskende til at det er viktig å bruke studietiden til mer enn å sitte på lesesalen –  ”gå ut og engasjer deg i noe!”

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>