manedens_farge

Månedens statsviter november: Stine Ellingsen Grøndahl

Stine E. Grøndahl

Av:
Marlene Huse Renø

Månedens statsviter har en spennende jobb i Forsvarets mediesenter hvor hun blant annet jobber med analyser av nyhetsbildet.

 

Navn: Stine Ellingsen Grøndahl
Født: 1982
Fra: Rykkinn, Bærum
Utdannelse: Master i statsvitenskap ved UiO, fordypning i religion og Sør-Asia-studier
Tidligere arbeidsplasser: Cision
Nåværende arbeidsplass: Senior medieanalytiker/prosjektleder ved Forsvarets mediesenter

Hvorfor valgte du å studere statsvitenskap?

– Valget mitt var egentlig litt tilfeldig, som det sikkert er for mange. Jeg var og er fortsatt veldig interessert i nyheter og vurderte derfor først journalistikk. I stedet for å skape nyhetene selv, fant jeg etter hvert ut at jeg var mer interessert i å lese dem og å få en forståelse for det som skjer i verden. Da jeg startet på studiet innså jeg at statsvitenskap er en stor del av nyhetsbildet. Statsvitenskap, som nyhetsbildet, innebærer i stor grad forståelse for politiske prosesser, både nasjonalt og internasjonalt. Det var dette jeg var interessert i, så jeg var veldig fornøyd med valget jeg tok. 

Ettersom jeg hadde et spennende semester i India i løpet av bachelorgraden så ble det senere fordypning i Sør-Asia-studier. Jeg har jobbet frivillig fire måneder på Sri Lanka, og siden jeg likte meg veldig godt der, dro jeg tilbake dit og skrev masteren min relatert til det området.

Hva jobber du med nå? Føler du at studiet statsvitenskap har vært relevant for din nåværende jobb?

– Jeg jobber som senior medieanalytiker/prosjektleder for Forsvarets mediesenter. Statsvitenskap har vært veldig relevant for min nåværende jobb, selv om det er mye man lærer i løpet av studiet som man ikke bruker i praksis hver dag. Det er metoden og forståelsen for politiske prosesser som jeg føler at jeg har mest bruk for.

Arbeidsoppgavene mine dreier seg blant annet om å lage nyhetsanalyser som blir brukt i kommunikasjonsarbeid. For eksempel da det var mye omtale i media om det norske forsvaret i Afghanistan, så lagde vi ulike analyser på hvordan debatten i media gikk og foretok deretter publikumsmålinger som forteller hva befolkningen mener. Slik kan man se hvordan opinionen endrer seg ut i fra hvordan nyhetsbildet beveger seg. Nyhetsanalysene er noe av det som gjør at jeg synes jobben er kjempespennende. I tillegg så er jeg prosjektleder for Forsvarets årsrapport. Det vil si at jeg er med på å utforme den årlige rapporten som blir levert til departementet hvor man rapporterer om hva som har blitt gjort det siste året.

Har du noen tips og råd til andre som har valgt studiet statsvitenskap? 

– Jeg synes det er viktig at man skal ha høye mål, men samtidig så må man innse at man må starte et sted, og det kan ofte bli på bunn hvor man må jobbe seg oppover. Selv startet jeg med å stifte sammen nyhetsartikler i deltidsjobben jeg hadde ved siden av studiene.

Det er også viktig å ha det gøy innimellom. Jeg var faktisk med å starte idrettsforeningen for statsvitenskap da jeg tok mastergraden. Vi var et lag som løp Holmenkollstafetten og laget vårt fikk selvfølgelig et statsvitenskapelig navn: ”Running Rokkan”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>