Symposiet fortsetter

Aktualitetssymposiet er inne i sin fjerde dag – so far, so good. Over 250 personer har så langt vært innom arrangementene våre, noe vi er veldig fornøyde med. Vi kaster imidlertid ikke inn håndkledet ennå. Vi fortsetter med en spennende diskusjon om det moralske grunnlaget for staters territorielle rettigheter. For å sette fokus på dette har vi invitert Jouni Reinikainen (Stockholms universitet), Jörgen Ödalen (Uppsala universitet), Jarle Roheim Håkonsen (Nyhetsanker i NRK og tidligere Brussel-korrespondent) og Anne Julie Semb (Førsteamanuensis ved Insitutt for statsvitenskap). Ordstyrer: Stipendiat ved ISV Kim Angell. Det blir både boller og brus og kaffe og kjeks på U1 kl. 14.15! Velkommen.
https://www.facebook.com/event.php?eid=264485530256536

Fredag avsluttes symposiet med statsrådsbesøk. Da tar miljø- og utviklingsminister Erik Solheim turen til Blindern for å diskutere forholdet mellom bistand og suverenitet sammen med generalsekretær i Norsk Folkehjelp Liv Tørres og Andrew P. Kroglund, Informasjons- og politikksjef i Utviklingsfondet. Ordstyrer vil være Dan Banik, førsteamanuensis ved SUM (Senter for utvikling og miljø). Panelet vil forhåpentligvis kunne hjelpe oss med å finne noen av svarene på de følgende spørsmålene 13.15-14.15 i audi 5 på SV-fakultetet:
Hva er suverenitetsprinsippets status og rolle i bistandsarbeid? Svekker bistand mottakerlandets suverenitet? I hvor stor grad preger giverlandenes egeninteresse bistanden som gis og hvordan reagerer norske organisasjoner på politisk innblanding i mottakerland? Hvordan unngå at suverene stater bruker sin suverenitet for å hindre at mennesker i nød får tilgang til internasjonal assistanse og beskyttelse?
https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=261367730565022
Det blir servering av kaffe +++ også her.

Vi minner også om at det vil bli anledning til å levere inn flyers med 4 stempel for å være med i trekning av gavekort på resten av arrangementene i Aktualitetssymposiet. Flyersene må merkes med navn og tlf. nr. og trekningen vil foregå på symposiepuben fredag kl. 22.30. Merk at det er mulig å få stempel også på symposiepuben. På U1 fredag er det quiz fra kl. 19. U1 forvandles derfor til symposiefredagspub når quizen er ferdig (ca 22). Håper å se mange av dere der!

Hilsen komiteen for Aktualitetssymposiet 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>